Rajapatni plaatst een spandoek ꦧꦼꦂꦄꦏ꧀ꦱꦫꦗꦮ in Javaans schrift op de visverkopersmarkt in Kenjeran.

Rajapatni.com: Surabaya (23/2/24) – De deelnemers aan Sinau Aksara Jawa, gehouden door ꦥꦸꦫꦶꦄꦏ꧀ꦱꦫꦫꦴꦗꦥꦠ꧀ꦤꦷ Puri Aksara Rajapatni in het Surabaya Education Museum-complex, zaterdag (24/) zullen spandoeken ophangen die in Javaans schrift zijn geschreven voor handelaren in het gebied verkoop van visproducten in Kenjeran en de gebieden Dharmahusada en Manukan Kulon.

De installatie van spandoeken voor straathandelaren is onderdeel van het Sinau Javaanse Aksara-project als eindproject en tevens een campagnevorm voor het gebruik van Javaans schrift onder de mensen in de stad ꦯꦸꦫꦨꦪ Surabaya. De inhoud van dit geschrift in Javaans schrift zijn de namen van de verkoopstands.

Voorbeeld van een Javaans spandoek voor handelaren. Foto: PAR.

Volgens de mentor van de Sinau Javaans Script-klas, die ook de oprichter is van de Puri Aksara Rajapatni-gemeenschap als organisator van activiteiten, Ita Surojoyo, is het de taak van het installeren van banners met Javaans schrift om Javaans schrift in de gemeenschap te introduceren.

„De manden met snacks zoals cilok die van de ene plaats naar de andere lopen, zijn een effectief campagnemedium voor het ꦄꦏ꧀ꦱꦫꦗꦮ Javaans schrift“, legt Ita uit, die dagelijks als overzeese onderwijsconsulent werkt.

Voor het eerste project van de ꦱꦶꦤꦻꦴꦄꦏ꧀ꦱꦫꦗꦮ Sinau Javanese Script-klasse werd de installatie gedomineerd in het Kenjeran-visverkopergebied omdat sommige van de sinau-deelnemers in Kenjeran woonden. Omdat de plaats een visverkoopcentrum is, is het heel goed mogelijk dat meer dan één verkoper spandoeken met Javaanse karakters ophangt.

Ondertussen bevinden zich andere installaties in het Dharmahusada-gebied van Oost-Soerabaya en ꦩꦤꦸꦏꦤ꧀ꦏꦸꦭꦺꦴꦤ꧀ Manukan Kulon West Surabaya. De installatie van deze Javaanse schriftbanner is een vorm van poging om het Javaanse schrift populair te maken, in lijn met het beleid van het stadsbestuur van Surabaya om het Javaanse schrift in Surabaya te verankeren.

Tot nu toe heeft het stadsbestuur van Surabaya, via OPD’s, subdistricten en subdistricten, gedeeltelijk het Javaanse schrift gebruikt om de namen van hun kantoren te schrijven. Ondertussen grondde ꦫꦶ ꦄꦏ꧀ꦱꦫꦫꦴꦗꦥꦠ꧀ꦤꦷ Puri Aksara Rajapatni het Javaanse schrift via de basis (bottom-up), zodat er na verloop van tijd een ontmoeting zou ontstaan ​​tussen top-down- en bottom-up-bewegingen. (nanang PAR)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert